• Dodo55
    #26
    MS:
    Szerintem a legtöbb szempontot figyelembe véve a Windows jelenleg a legjobb OS.
    Lehet, hogy a linux stabilabb, meg ingyenes, de egyrészt a sok féle változata miatt a programkompatibilitása nagyon rossz, másrész meg szerintem nagyon nehéz rá átállni. Példának itt vagyok én. Eléggé tapasztalt vagyok a számítástechnikában, de amikor kipróbáltam a linuxot, úgy éreztem magamat mint egy full kezdő, annyira más volt. Az alap dolgokon persze eligazodtam, de a Firefoxon kívül egyetlen netről letöltött programot sem sikerült rajta elindítanom.

    MS Office: A legjobb office program, próbáltam már sok más office-t, de azok semmik nem voltak az MS Office-hoz képest.

    Árak: Windows ára majdnem elfogadható, mert csak 5-6 évente kell cserélni, és szinte mindenhez szükséges. Az Office-t viszont eléggé drágának tartom, bár szintén nem kell cserélgetni évente, és elég nagy tudású.
    Játékok: Na ez az, amire azt mondom, hogy túl drágák, mert ha azt nézzük, hogy egy Windows Xp Pro 50000, és 5 évre veszem, akkor egy 10000-es játék, ami ráadásul nem szükséges minden más program futtatásához, túl drága ahhoz, hogy 1-2 hét alatt végigvigyem, majd havonta 1x-2x elővegyem.
    Ott van a FlatOut2, magyarországon 2000 forint volt megjelenésekor, ez úgy gondolom reális ár volt érte, bár azért kicsit többet is megért volna, de mondjuk egy átlagos játék reális ára magyarországon 2-3 ezer forint volna.
    És nem azért volt 2000 forint, mert máshol is annyi volt, mert külföldön kb 12000 forintnak megfelelő külföldi pénzbe került! Hanem azért, mert a forgalmazónak volt annyi esze, hogy olyan áron adja, amennyiért a magyarok meg is veszik.

    Nemrég megvettem a Counter-Strike: Source-t, Steamen, 5000 foritért, nem a boltban 8000-ért. Megérte, sőt ez is megért volna többet, mert nem az a fajta játék, amivel 1-2 hétig játszok, aztán alig veszem elő. De pont az olyan játékok a drágák, amivel csak 1-2 hétig lehet eljátszani.
    Ez elég nagy baj, emiatt nagy a warez, mert sokan úgy gondolják, hogy nem fognak 12000 forintot fizetni 1-2 hét játszásért.

    De úgy látom, végre a kiadók/fejlesztők is rájönnek erre, és arra is, hogy jelenleg egy játéknak a legnagyobb reklám a warez(ezért is kezdenek lightosabb/semmilyen másolásédelmet használni).
    Mert sokkal nagyobb az esély arra, hogy valaki megvesz egy játékot úgy, hogy előtte letölti, mint hogy úgy venné meg, hogy előtte nem tudta kipróbálni.

    A Microsoft is változott az elmúlt időszakban, jó irányba, teljesen ingyenessé tette a Microsoft Visual Studio Expresst, ami egy szinte mindent tudó, kevesebb supportal rendelkező Visual Studio. Vagy például itt van a 2007 júliusig ingyen, legálisan használható Windows Vista Beta2/RC1/RC2.