• zzebi
    #23
    Szerintem a MS termekeit ma divat szapulni, pedig atlagosan nem rosszabbak, mint masok termekei. Van amiben nagyon jok, van amiben kevesbe. Osszessegeben, minden szempontot figyelembe veve azert egesz biztos vagyok benne, hogy az ujabb Windows-ok a legjobb OS-ek koze tartoznak.

    Ahhoz viszont nem ferhet ketseg, hogy a MS szemtelenul, sot erkolcstelenul sokat keres a szoftverein. Ezt, bar nem hangzik tul piacbarat gondolatnak, de valahogy le kellene kulsoleg szabalyozni.
    A durva az, hogy keptelenseg, hogy a MS-nak szuksege lenne ennyi penzre. Ugy kell elkepzelni, hogy a cegnel tenyleg hegyekben all a penz, kb 60 milliard dollar keszpenz "tartalekuk" van, amivel nem tudnak mit kezdeni. Tehat ennyi erovel nyugodtan adhatnak fele annyiert is a szoftvereket, a ceg ugyanugy mukodhetne tovabb.

    Hogy megis miert nem csokkentenek akkor arakat? Egyszeru a valasz:
    A MS reszvenyek csak azert ernek ennyit, mert a cegnek ennyi penze van. Mivel a cegvezetok sorsarol a reszvenyesek dontenek, ezert a reszvenyesek erdeke szerint alakul a ceg strategiaja is, vagyis csak a folyamatos emelkedes, novekedes, erosodes elfogadhato.