• Morden23
    #97
    "-Azért indította pl, hogy kiirtsa a fél világot és benépesítse a felsöbbrendű fajjal. Logikus."

    Azért ez sem volt ilyen egyszerű. Hitler nagyon is jól tudta, hogy az emberekre hogyan lehet hatni - a fajelméletes dumája nagyon is alkalmas volt arra, hogy feltüzelje a népet, ezzel egy húzásra elmarja a gazdag zsidóságtól az ingó és ingatlan értékeiket, ami igen szépet lökött a kezdeti állapotokon. A genocídium többi része meg már ment magától.

    "-és a HA nál maradva: 44ben hiába dobja le az atomot londonra és ordibálja Berliben, hogy ledobtuk, attól még szu tankok nemálnak meg.... sőt ha szura dobja le akkorsem. és 1hét után a legszarabb elemzők is rájönnek azért nemdobálja tovább mert nincs neki, nemmert kímélni akarja az emberéleteket."

    Ezt nem lehet tudni. Valószínűleg nem. De ha képes lett volna olyan fenyegető lehetőséget mutatni az oroszoknak, hogy "egy nap alatt elpuszítom az orosz anyaföldet", és ezt alá tudja támasztani 1, azaz egy atombombával (ne felejtsük el, én arról beszéltem, hogy HA Hitler lenne az ELSŐ, aki beveti), akkor lehet, hogy más lett volna a leányzó fekvése, és most mindannyian germánul vartyognánk.

    "Göring, Himler....?"
    Mondom "egytől egyig" :D

    "-Egy őrültnek is lehetnek tervei ettől még őrült."

    Erre pont ugyan ezt tudnám válaszolni.

    "Hitler az ucsó napon azért lehet rátenyerelt volna.....?"

    Biztos. Nem tudom. De a világ szerencsére nem így működik, ez csak egy igen erősen fiktív, leegyszerűsített példa volt. Ehhez nem kell Hitlernek lenni. Van olyan is, aki éppen szakított a barátnőjével, és azért is megnyomná.


    "vallási fanatikus:
    ...esze lehet, így született; pénzt nemkell kaszíroznia mert olajsejk nek született milliárdos bankszámlával. és amíg 1illiárd$ kínál egy atomért addig még kapcsolatok nélkül is lehet egyszer csak nála landol egy atomtáska. és mivan ha miniszterelnök, államfő fiának született mondjuk pakisztánban? hoppááá"

    Ebből, akit te leírsz, azért akad bőven. Mégsem durrogtatnak táskákat. És pont erre utaltam, hogy az ilyen dolgok nem a vakszerencsének köszönhetőek.

    "ucsó mondatod aztán fogalmam sincs hogyjön ide, lehet fogalma sincs holkeresse az első lőfegyver "eladót" de félmisivel a zsebében 1napon belűl ha akar berettát ha akar ak-63at vesz.
    Ez a valóság."

    Ebben is biztos vagyok, hogy nem így működik. Ha ilyen egyszerű lenne, kicsit több berettás faszkalap rohangálna az utcákon, mint amúgy.

    Ezt az elmélkedést amúgy folytathatnánk naphosszat (kocsmában jobb, ott gyorsabb és lehet inni is:)), de egyértelmű képletet úgy sem kapunk a végére. Amit akartam mondani az egésszel, hogy nem félek Észak-Koreától, mert abban a pillanatban, hogy az USA fenyegetve érezné magát, reflex-szerűen odaúszik a demokrácia zászlóshajója, és úgy felszabadítja az országot, hogy 100 évig nem állnak talpra. És akkor még szó sem esett az oroszokról, vagy a kínaiakról.