• Morden23
    #94
    Hitler valóban azért indította a háborút, mert azt hitte, hogy megnyerheti. Nem azért, mert nem volt jobb szórakozása hétvégére.

    Azért küldött halálba 13 éves fiúkat (a 18-al semmi probléma nincsen, a mai napig vannak ilyen idős katonák), mert Berlin ostromára már kezdett kicsúszni a lába alól a talaj, meg valóban be is golyózott némileg. Megjyegyzem, a 13 éves fiúkat nem küldte senki a frontvonalra: büszkén vonultak maguktól. Az, hogy "felhasználta" őket, ellenben tény.
    Ha talál a sarki boltban 44-ben atomot, akkor naná, hogy rádobja Londonra - ezek után talán (ismétlem: talán) el tudja hitetni a világ többi részével, hogy még 500 ilyen bombája van sarki boltokban, és arra dobál, akire akar.
    Adalék: egy cseppet sem szimpatizálok Hitler tevékenységével, de inbecil dolog azt állítani, hogy a tettei mögött csak valami gyerekes düh vagy frusztráció lett volna. Átgondolt és nagyratörő tervei voltak - megalománok, talán lehetetlenek is, de akkor is TERVEI VOLTAK. Mint minden diktátornak, aki valaha élt és élni fog.

    Tehát nem képzelhető el egy "illogikus" diktátor, mert őt is emberek veszik körbe, akik nem lehetnek egytől egyig őrültek és idióták. Most azt kérdezed, hogy van-e olyan ember, aki, ha találna egy "Destruct Earth" feliratú piros gombot, akkor megnyomná-e? Biztos, hogy van. Hogy egy ilyen ember tudná-e vinni bármire, mint diktátor, vagy akármilyen "államfő"? Biztos, hogy nem.

    A vallási >>>fanatikusok<<< az esetek legnagyobb többségében annyiban különböznek egy normális embertől, hogy fanatikusok. Amúgy átlagos emberek, jókora idiotizmussal megáldva. Egy ilyen szélsőséges csoportot először fel kéne karolnia egy VEZETŐNEK (nem egy vérgőzös szektamókusnak), akinek megvan az esze, a pénze és a kapcsolatrendszere bárminek a kivitelezéséhez -> esze lehet, így született; pénzt kaszírozhat a "híveitől", bár ez édeskevés lesz; olyan kapcsolatrendszer pedig, amivel atombombát tudnál beszerezni, az azért igencsak extrém.
    A való világ kicsit egysíkúbb, mint a filmek. A való világban az a helyzet, hogy egy átlagos budapesti polgárnak, ha eszébe jutna pisztolyt venni, fogalma nem lenne róla, hogy merre keresse az első orgazdát.