• BiroAndras
    #138
    "Már írtam, hogy akár egy kés fényerejű LED 10ms-os felvillantását is jól lehet látni. Ezek után miről beszélsz?"

    Az megint teljesen más dolog. Egy játéknál a fényerő kis változását kell észrevenni, ami sokkal nehezebb, mint egy felvillanás észlelése. Másrészt a felvillanás egyedi esemény, aminek a feldolgozására az agynak jó sok ideje van. A folyamatosan változó kép esetén viszont folyamatosan jönnek az ingerek, így egy feldolgozására nagyon rövid idő áll rendelkezésre. Plusz még az agy folyamatos mozgásra számít, és ennek megfelelően interpretálja az ingereket.

    "Utólag nézel utána a dolgoknak, aztán okoskodsz, ráadásul feleslegesen."

    Te egyáltalán nem néztél utánna, és úgy okoskodsz. Egyébként is az az érték nagyjából annyi, amivel addig is számoltam, úgyhogy nem értem mi a problémád.

    "Nem, hanem amit pl. a LED-ről írtam, amit a villogás látásáról írtam, és amit az 50fps vs. 100fps érzékeléséről írtam."

    Na, itt megint nem ez volt a lényeg, hanem ez:
    "Pontos számokat sajnos nem találtam, de lényeg az, hogy a villogást azonos fényerő mellett magasabb frekvencián érzékeljük, mint a folyamatos kis változásokat."

    Erre azt mondod, hogy a szóban forgó frekvenciákon ez nem számít. Csakhogy a frekvenciákon te lovagolsz, én csak arról beszélek még mindíg, ami az idézetben is van.