• dez
    #100
    "Akkor is két különböző dologról van szó."

    Igen, de van közöttük összefüggés.

    "Az érzékelés legalacsonyabb szintjén nyílván megvan a két állapot, de tudatosan nem érzékeljük őket, ahhoz túl gyorsan váltakoznak (csak érezzük, hogy valami nem stimmel a képpel)."

    Tévedsz, magadból kiindulva! Ezt értsd már meg. Én, és sokan, akiket erről kérdeztem, nem csak azt érzékelik, hogy "valami nem stimmel a képpel", hanem látják magát a villogást. Tehát látják a két állapotot, persze csak 1-1 pillanatra mindkettőt, így jön létre a villogás.

    És különben sem igaz, hogy akár a többieknél ez az érzékelés legalacsonyabb szintje! (Hacsak nem 2 pont ebben igencsak eltérő emberfaj létezik.)

    "Az is nehezíti a dolgot, hogy nem szinkronban villognak a pixelek, hanem szépen sorban, ahogy az elektronsugár végigpásztázza a képernyőt.

    50Hz-nél még azt is lehet látni egy kicsit.

    "Ez is azt jelenti szerintem, hogy alapból nem látják, hogy villog. Csak azt látják, hogy magasabb frekvencián stabilabb a kép."

    Tudatosan csak az jön le nekik.

    Mellesleg hozzá is lehet szokva a szem. Pár hónap 85Hz után egyre jobban észreveszik az 50Hz-es képen, hogy villog, vibrál. Persze eltérő mértékben, mint ahogy szó volt róla.

    "Nem."

    Hát dehogynem.

    "Ilyen kifinomult érveléssel nem tudok vitatkozni..."

    Lásd #98. De nem nekem kellene ilyen butaságokra felhívni a figyelmedet.