xszolix#86
Cégnek átállni VISTA-ra?
Ez a céges rendszergazdák rémálmának tűnik: "A 25-nél több PC-vel rendelkező ügyfelek számára ajánlott "Key Management Service" (KMS) szolgáltatás segítségével a vállalatok akár maguk is elvégezhetik az aktiválást, amennyiben telepítenek egy ilyen szervert a céges hálózatra. Az aktiválást azonban 180 naponta legalább egyszer el kell végezni, a Microsoft így biztosítja, hogy a szervezettől kikerült kulcs egy idő után használhatatlanná váljon az illetéktelenek számára.(HWSW)".
A sok pach-al igy is tele van a töke a szegény rendszergazdának. Most meg még egy plusz szervert üzemeltessen az aktiváláshoz. Nekem ez még egy pár száz gépes cégnél is rémálomnak tűnik, pláne ha még laptopok is vannak. Az átállás nehézségeiről ne is beszéljünk, főleg ha nem pl egy homogén win2003/xp rendszerről történne áz átállás.
Csináltam én már végig NT-ről WIN2003 AD-ra átállást. Csak annyit mondok, hogy még mindig van NT domainünk is mert volt olyan rendszer, amit semmilyen szakértő bevonásával nem sikerült átmigrálnunk. (Egyébbként nagyon sok cég még amerikában is máig is NT-t használ)
Ezzel szemben látható előnyt nem tartalmaz a VISTA, amiért érdemes lenne a csere.
Szóval én ugy látom értelmes IT szakember csak akkor tervez az elkövetkező 5 évben VISTA-ra váltást, ha megkeni az MS disztribútor, vagy a sógor cégétől veszi.