• ker0
    >3. Elvárható egy óraszámát megnövelt, fizetését >lecsökkentett, megbecsülését megtépázott >köztisztviselőtől, hogy még a számítógépek >kezelését is vérprofin sajátítsa el, illetve >otthonra kicsiny fizetéséből számítógépet és >Internet-előfizetést vásároljon? Elvárható, egy >diákokhoz rendes, motiváló, szívét-lelkét >beleadó, hatékony tanerőtől, hogy adja át a >helyét hivatását nem szívvel-lélekkel végző, de >modern kezdőnek - mert nem használ számítógépet >(ahhoz a tantárgyhoz, amihez nem feltétlenül >szükséges)?

Na lássuk csak mi ezzel a baj: én köztük dolgozom, tesómék tanítók, szóval tudom mit beszélek.
    1: nem is akar hozzá érteni, a legtöbb időseb azt mondja nem is hajlandó elmenni továbbképzésre, őt ez nem érdekli - rendebn van de akkor menjen nyugdíjba. Mellesleg egyszer tartottam oktatást 50év körüli óvónőknek, háát abszolút nem érdekelte őket a dolog, csak eljöttek, h meglegyen a kötelező továbbképzési óráaszámuk. Elhiszem, h nekik ez nehéz, de ha valaki nem is akarja, akkor nem lesz belőle semmi. És igen, a tanár utál a legjobban tanulni, persze vannak kivételek, pl az olyan aki meg utál dolgozni és iskoláról-iskolára rejtőzik a munka elől.
    2: arról, hogy a megbecsülése meg van tépázva ők is tehetnek, elég sokat - pl részeg tanár az utcán, láttam már nem egyet
    3: nem kell új gépet venni, lehet bagóért (20-30 ezer) hazsnált P3-ast venni, ami arra tökéletes amire nekik kell. A fizetésükért meg ne nyavajogjanak, én könyvpénzt nem kapok még is tudok könyvet venni (ugyan nem sokat), ők meg másra költik el (tesóméknak én viszem a számlát...)
    4: az is igaz, h nem kell mindenhez számítógép, ott nem is kell használni. A hatékony tanerő meg megtalálja a módját, legfeljebb megkéri a diákokat, h segítsenek neki.

szólottam volt