#11"nem is akar hozzá érteni, a legtöbb időseb azt mondja nem is hajlandó elmenni továbbképzésre, őt ez nem érdekli"
Egy idősebb ember - akár tanár - nehezebben tanul. Ebből kifolyólag nehezebb is az oktatása, nehezebben motiválható (pláne ha nem is becsülik meg a munkáját).
Másrészt Magyarországon élünk, ahol alapból depressziós, unmotivált környezet van.
"Mellesleg egyszer tartottam oktatást 50év körüli óvónőknek"
Kakaóbiztos számítógép - az kell a kölköknek (babát, kisautót, labdát, fogócskát, bújócskát tessék elfelejteni)! Az óvónőket ezért fel kell készíteni a kakaóbiztos számítógép kezelésére, hogy Pistike nehogy tegyen arról, hogy a számítógép ne legyen kakaóbiztos. ;)
"arról, hogy a megbecsülése meg van tépázva ők is tehetnek, elég sokat - pl részeg tanár az utcán, láttam már nem egyet"
Az utóbbi (részeg tanár) nem feltétlenül következménye a másiknak (megtépázott megbecsülés). Külföldön is vannak részeg tanárok (a tanár is ember), mégis nagyobb a megbecsülés. Összetettebb dolog rejtőzik e mögött.
"És igen, a tanár utál a legjobban tanulni, persze vannak kivételek, pl az olyan aki meg utál dolgozni és iskoláról-iskolára rejtőzik a munka elől."
Biztos vannak olyan tanárok akik részegek (igen vannak ilyenek), utálnak tanulni (vannak), vagy dolgozni (léteznek), de nem sztereotipizálható minden tanárra.
"sulinet mire volt való? jah, hogy pistikének vetünk belőle ASUS V9999-et? az más ..."
Jól látod, a Sulinet (Expressz) nem igazán érte el az áhított célját (arra alkalmas volt, hogy egyesek jól megszedjék magukat, illetve sok felesleges dolgot vásároljanak az emberek).
Mellesleg 4 testvérem tanár (mind használ számítógépet, pedig 30/40-es korosztály), tanárképző főiskolán végeztem (bár nem vagyok tanár), folyamatosan tartom a kapcsolatokat tanárokkal, 5 percre 3 iskola (+1 óvoda) található lakóhelyemtől (mindben van Internet elérés, a tanárok hellyel-közzel használják a gépeket).