Morden23#29
Most tekintsünk el attól, hogy vannak olyan programok, amik abszolút nem mennek LINUX alatt, sőt, normális alternatívájuk sincsen. Ez bizonyos szinten szintén nem az OS, hanem a szoftverfejlesztő-cégek hibája.
Először is, rengetegen használják csak játékra a gépüket, ami erősen meglövi a linuxot. Két OS-t telepítsen az, akinek 3 anyja van, mert tényleges idő- és tárhelypazarlás. Ez nem egy alternatíva, csak egy lehetséges, de szar megoldás.
Nem a LINUX fejlesztésével vannak problémák, hanem a rá íródott szoftverekkel.
Végül pedig lehet, hogy most már vannak olyan LINUX distrib-ek, amik egyszerűségükben elérik a WIN-t, de régen nem ez volt a helyzet, és a legtöbb embernek még ez van a fejében. A LINUXot meg ugye nemigen reklámozzák. Ha lenne normális publicitása, és az átlag windows user nem csak a fórumokon winfosozó félhülye linuxosoktól értesüle, akkor lenne sansz a gyorsabb elterjedésre.
Az "ingyen" dolog meg egy user szempontjából közel nem egy olyan angy előny. Ha cégeket mondasz, akkor még érthető, ellenben tegye fel a kicsi kacsóját itt, akinek jogtiszta, eredeti WIN futkározik a masináján, nem valami levarezolt crack... magyarán az egyszeri user-nek a Windows pont annyira van ingyen, mint a pingvin.
"Nem start menü van és más néven mennek a programok,akkor sokan már nem is tudják használni a gépet."
Ezzel mindig előhozakodnak, de ez egy faszság. Kicsit "nyíltabb" LINUX-ostól hallottam már (akár itt, az SG-n is) durvább hiányosságokat, amik azért alaposan meglőhetnek egy user-t, aki nem IT-zsonglőr, és nem szeretne órákat/napokat/akármennyi időt veszíteni a beállításokkal való bajlódás közben.
"És nem azért nácik mert programozni szeretnének sokmindent a winfos alá, hanem mert beleágyazzák a rendszerbe és mint írtátok IE-t és egyébb progikat nem lehet kiírtani a renszerből még ha akarom sem."
Ez a "kiírtani" dolog szerintem a user-ek irányából egyszerű antipátia. Semmi gyakorlati jelentősége nincsen annak, hogy fenn van-e az IE, ha te nem azt használod. De mondhatnám ugyan ezt a WMP-ről, vagy a számológépről is. Ez tipikus kötekedés. A user-nek nincsen kevesebb opciója attól, hogy az IE ül a gépen. Ha nem akarod, nem használod. Ellenben roppant hasznos, hiszen a telepítést követő 5-ik szekundumban már tölthetem is le a MŰKÖDŐ ÉS HASZNÁLHATÓ internetkapcsolatom segítségével a kedvenc web-browseremet. Igaz, hogy én is ennyire, plusz a Windows Update-re használom, de ezt hiányolnám, ha nem lenne.