• ttt ttt
    #12
    Azért a SARS elpusztított jónéhány embert és azóta sincs ellenszere, de még azt sem tudják honnan indult.
    A madárinfluenzától nem kell félni, - max. akkor, ha közvetlenül "érintkezel" a fertőzött alannyal -, csak attól ami kailakulhat belőle. Ha majd cseppfertőzéssel képes terjedni, sok embernek megváltozik a véleménye, igaz akkor már mindegy.

    A spanyolnátha kb. két év alatt érte körbe a földet (állítólag a vírusok mindaddig hatékonyak, mindaddig fertőznek, amíg minden ember meg nem kapja), a vasúti vonalak mentén terjedt, de ma már több millió ember utazik repülőn, ezáltal elég jól lehet prognosztizálni egy terjedési sebességet. Ha nem sikerül egy ilyen új vírust időben lokalizálni, nem lesz média ami felfujja, nem lesz ideje rá. Valószínű, mire kiderülne, hogy új halálos, cseppfertőzéssel van dolgunk, addigra már körbejárta a világot, akkor már csak a természetes immunitással rendelkezők fogják túlélni.
    Illetve van egy gyógyszer ugyan, ami (általam nem értett) valamilyen mechanizmussal védelmet adhat a még meg sem lévő vírusokkal szemben, de eddig még keveset gyártottak belőle, illetve a VIP emberkék kaphatják csak meg, remélem egyelőre.