Cooler Master összes terméke
  • Doomista
    #1
    Az összes termékröl lehet irni,legyen az vízhűtő rendszerek,léghűtés,házak,stb.
    Hivatalos Angol Hompézs
    Hivatalos Magyar Hompézs
    -----
    ÚJ Cooler Master kompakt vízhűtők !
    -----

    Hamarosan piacra kerül a Cooler Master új kompakt vízhűtési rendszere, az Aquagate Viva. A hűtőblokkot, hőcserélőt és pumpát is magában foglaló rendszert elsősorban grafikus kártyákhoz szánják, azonban mellékelnek hozzá olyan felfogatót, melynek révén K8-as AMD, illetve LGA775-ös Intel processzorok hűtése éppúgy megoldható. A 40 mm átmérőjű hűtőblokk rézből készül, ha valaki CPU-hoz kívánja használni, még egy – külön beszerzendő – ventilátort is ráerősíthet, így a környező alkatrészek hűtése is biztosított.

    A hőcserélőn két 70 mm-es légcsavar kapott helyet, melyek a hőmérséklet függvényében 1000–4800 rpm fordulatszámon dolgoznak. A radiátormodul, melynek teljes mérete 175 x 75 x 44 mm, két kártyahely feláldozásával beilleszthető egy szabad PCI bővítősínbe, de rögzíthető 3,5 vagy 5,25 hüvelykes meghajtórekeszben vagy épp a számítógépház oldalfalán is. A teljes rendszerben 42 l/h sebességgel kering a víz; ha valami rendellenesség következne be a működésben – például leállna a vízáram –, egy figyelőegység azonnal vészjelzést ad le.

    A Cooler Master két videokártya (SLI és CrossFire konfigurációk) hűtésére szánt változatban is piacra bocsátja a terméket Aquagate DuoViva elnevezéssel. E modell fő paraméterei megegyeznek az előzővel, azonban természetesen két hűtőblokkot foglal magában. Az Aquagate rendszerek a gyártó adatai szerint kompatibilisek minden NVIDIA kártyával, valamint az ATI Radeon X800-as vagy újabb, illetve X1000-es sorozatú kártyáival.

    Képek: