• pemga
    #4
    Szinonímakeresés most is van, gugliban ha a szó elé ~-t írsz, akkor keres azokra is (nem minden nyelven működik). Itt teljesen másról van szó, elég félrevezető a cikk. A szavak (fogalmak) kapcsolódási rendszere alapján keres.

    A PolyMeta úgy dolgozik, hogy a keresést lefuttatja 2-3 keresőben, és az első N (N=100) találatból alkot egy logikat rendszert (kapcsolódásokat keres) ami alapján a találatokat csoportosítja. A polymeta tehát a beadagolt keresőszavak _eredményeit_ csoportosítja, míg ez a projekt magát a keresést is a keresőszavak kapcsolata alapján bonyolítja.

    Nyilván valamiféle logika alapján, elég bonyolult dolgokat lehet kitalálni, mert a szavak teljesen mást jelenthetnek, máshogy kapcsolódnak különféle (téma)környezetben. Ez elég hülyén hangzik leírva, grafikusan sokkal érthetőbb :P. Pl. a fordulatszám mint olyan nyilván teljesen más fogalmakkal kapcsolódik ha fizikáról van szó, mintha mondjuk egy autós újságban szerepel. Holott ugyanarról a dologról van szó (tehát nem is többértelmű szóról, mint pl. a fog).