• BlackRose
    #4
    "előbb vagy utóbb fel fog bukkani egy olyan új társadalmi csoport, amelyik mindenfajta technikai fejlődést ellenezni fog"

    szerintem ez a csoport már régen létezik, úgy hívják őket, hogy túlnyomó többség, de nevezhetném őket emberiségnek is, ugyanis az emberek általában vagy szeretik a technikai fejlődést vagy nem, és valamilyen fejlődést csak az szerethet, aki legalább részben megérti. Persze minden ember általában használ egy két technikai eszközt (pl. mobil telefon, digitális fényképezőgép, számítógép stb.) de ezt csupán vagy a divat diktálja, vagy kényszerből van az egész.

    Mindenesetre a technikai fejlődés óriási előnyt ad azoknak akik szeretik és nekik a tanulás az új felfedezése élvezet, viszont a többségnek csak kényszer, hogy megtarthassák jelenlegi pozicióikat a társadalomban.

    Különben, fogalmam sincs milyen lesz az Internet 2020-ban, pedig már 1995 óta használom rendszeressen, előtte is jártam rajta, úgyhogy szerintem csak lövöldözni lehet a sötétbe, még 2010 is túl messze van, 2020? hát szerintem aki erről dumál az vagy hazudik, vagy nem tud semmit.
    Mindenesetre, valószínűleg teljessen kizárt dolog lesz normális életet élni nélküle, habár azt hiszem ez már lassan most is igaz.