• BlackRose
    #9
    Hogy is mondjam... előre is semmi "disrespect", de látszik, hogy nem ismered az USA egyetemi rendszerét. PL. néhány haverom van aki ott járt vagy jár egyetemre és azt mondja (bár a jobb egyetemeken így van), hogy a mentor teljessen együttmőködik a profeszorokkal és általában nem is engedi ki a vizsgára még nem biztos benne, hogy megtanulta a dolgokat (a halgató leszereplése a vizsgán a mentor szégyene!).

    Szóval egyetemi képzésen a tanár ismeri a diákjait, középiskolában sem látom, hogy miét lenne másként, amikor pl. én középiskolás voltam, a tanáraim nagyon is ismertek mindenkit, lehet, hogy nem az első héten, de mire dolgozatokat kellett irni már ismertek bennünket.
    Na mindenesetre a következő dolgot is figyelembe venném, azok akik kitüntek mert jobbak az átlagnál vagy mert kitűnöek azokat jobban megismerik és gondolom, hogy azok túlnyomó többségben saját maguk irják meg a dolgozatot.

    Szintén jobban megjegyzik az átlagon aluliakat, de ezek szerintem maguk nem is tudnak dolgozatot irni, az átlag és a középtöbbség, hát azok meg mindegy, hogy másolnak e vagy sem, mert dolgozataik úgyis éppen, hogy csak elégségessek és a világ nem érzi meg, azt sem ha másolnak. Úgyhogy szerintem felesleges a felhajtás. Aki versenyképes akar lenni az tanul és önnálóan dolgozik, aki meg csak papírt akar, az 1. az USA-ban nem sokra viszi, 2. még ha igen akkor is csak valami marginális pozicióban...

    bundee:

    Sajnos nem értek veled egyet, ugyanis az USA-ban igen is különbség van a bűnök között, és senki sem próbál utópikus bűn-nélküli országot csinálni, főleg nem ott, ahol az állami ellenörzés messze de messze elmarad mindentől amit itt az EU-ban normálisnak tartunk.