• BlackRose
    #5
    Itt nem bűnről van szó, csupán a diákok szellemi hanyatlását próbálják részben megfékezni, persze az már kérdés, hogy ezt így lehet e sikeressen, meg, hogy erkölcsileg rendben van e, mert ha erkölcsi sérelemmel akarjuk mások erkölcstelenségét megfékezni, akkor megette a fene...

    Különben amennyire én értek a dolgokhoz (pedig elég sokat olvasok) amikor ismered a szerzőt akkor meglehet érezni, hogy a szöveg az övé vagy sem, és szerintem a tanároknak a dolguk ismerni a diákjaikat. Sőt ha nem is ismered akkor is amikor több forrásból ment a Cut & Paste általában erőssen kiérzenek a stiluskülönbségek stb. Szóval én inkább a tanárokkal foglalkoznék, mert a diákok a tanárok "termékei" és a józan ész azt mondja, hogy ha előnyöd van használd, szerintem a mai diákok sok mindenben lépéselőnyben vannak a tanáraikkal szemben és ezt miért ne használnák ki.

    Szóval a tanárok minőségét kell fokozni a diákok és az általuk elért eredmények minőségének céljából. A tömeget nem lehet ellenőrizni, aki ezt próbálja, mégha ideiglenessen a látszatot el is érheti, bukásra van ítélve.