• droland
    #48
    Én nem fair dolognak tartom azt, hogy a windows és a linux biztonsági szempontból való összehasonlítását 99%-ban ugy végzik, hogy windows login admin, linux login user vagy guest. Az, hogy a windowst az emberek 99%-a admin "módban" használják, az már régen NEM a windows hibája. Itt nekem senki - ismétlen senki - nem tud olyan vírust mondani, mely ntfs fájlrendszerben guest bejelentkezés alatt a számítógép teljes részét megfertőzi nem csak a user-t érintő regisztrációs és egyéb common files adatbázist.

    Még 1x mondom: az, hogy a windows ilyen biztonsági kockázatoknak van kitéve NEM csak - adott esetben - a windows és a vírusok hibája, hanem a felhasználók hibája is, hogy admin felületen használják.

    Próbáljátok ki. Mennyetek be vendégbe, kapcsoljátok ki a vírusfigyelőt, futtassatok le egy "köcsög" vírust, egy keményet, majd lépjetek ki, mennyetek át adminba, és egy elegáns mozdulattal a documents and setting mappából töröljétek ki szó szerint a "guest" (magyar windows esetén: vendég) mappát, olyan fantasztikus földön kívüli élményben lesz részetek, hogy a vendégbe való újboli bejelentkezés alkalmaával már a vírus nem lesz ott.

    Érdekes mi? Csupán egyformán és okosan használva az op rendszereket egyszerűen megszabadulunk az - adott esetben - ártó szándékú programok miatti esetleg ujratelepítésektől...

    Ja? Hogy érteni is kéne hozzá? Bocsánat, de kérem szépen és pl. még soha nem ültem varrógép elé... egyszerű ok: amihez nem értek, azt nem erőltetem... ahogy egy régi mondás mondja:

    "Manapság a számítástechnika idejében rengeteg problémát meg tudunk oldani percek alatt, mely problémák nem is léteznének, ha nem lennének számítógépek..."

    :) Ez van...