• fflx
    nagyon szep dolgokat irsz, de ugye azt te sem gondolod, hogy azokat a programozok, akik ugymod zsenialis szinten vegzik a munkajukat, azok el tudnak latni a feladatokat osszesegeben. igenis kellenek a "betanitott segedmunkas" programozok, akik meg a munka javat elvegzik.

aztan ott van pl egy modnjuk zsenialis programozo egy kis cegnel es tegyuk fel a kisujjaban van az ojjektumorientalt programozas es mindent tud elorol-hatra, hatulrol-elore. deha mondjuk adatbazissal kapcsolatos dolgokat _is_ kell csinalnia, akkor ne mond nekem, hogy az hudefenyes dolog lesz. mert az egy masik mufaj, de mivel kicsi a ceg, szorosak a hataridok ra fog kenyszerulni, hogy egyszeru jozan paraszti esszel irja a selectetket, aztan amikor a tablak elernek egy kritikus meretet, az egesz -amugy gyonyoruen megirt- program elkezd belassulni.

szoval szerintem a hiba nem (csak) a programozokban van. a lassu programokert szerintem felelosek, a fejleszto eszkoz keszitoi, a hardver, a megrendelo, a architect, es a programozo.

(egyebkent ujraolvastam sokszor amit irtal, de nekem a fejleszto es a programozo ugyanazt jelenti)