A félelem hatása az emberi gondolatokra
-
Azért nyitottam meg, mert hétfő óta a környezetemben (főleg az idősebbek) annyira meg ilyetek a vandáloktól, hogy teljesen logikátlan gondolatok jutnak az eszükbe.
Pl.: Nagyimmal élek együtt a Pesten a Belváros egy igen eldugott kis utcájában, az utcában összesen van egy zöldséges, egy videotéka, s egy fogászat. A lakásunk ablakai a ház udvarára nyílnak, a ház kapuja mágneszáras. Kedd este nagyim rám szólt, hogy csukja be az ablakot, s ne nézzek kifelé, mert mi van, ha azok a vandálok erre járnak. Miért pont egy eldugott kis házba törnének be, hogy rongáljanak?
Egyik barátomra felhívták otthonról, hogy csak taxival menjen haza, mert a vandálok ott vannak az utcájukban, majdnem a kapujuk alatt. Kérdem a taxi keresztül tudja törni magát a tömegen, hogy elvigye az utasát a pontos címre? Mert biztos vagyok benne, hogy a taxi inkább kirakta volna egy max két sarokkal odébb. Akkor pedig megint gyalog kellene elmennie a kapuig.
Van a társaságunkban egy zsidó srác. Több mint 5 - 10 éve ismerjük egymást. Tegnap este éppen együtt voltunk kártyázni, erre az anyja (akit szintén jól ismerünk)felhívja, hogy ne menjen ki velünk az utcára. Mert mi biztosan oda fogjuk őt lökni a vandálok elé, mert mi nem vagyunk zsidók. Ez már egy kicsit bántott is minket, hogy ilyet feltételez rólunk...
Tudom, hogy a félnek. De a félelem miatt minden logikát el kell utasítani? Ilyen és ehhez hasonló esetekre vagyok kíváncsi, mert biztos, hogy nem csak az én környezetemben vannak ilyenek.