• Morden23
    "A toleranciát nem a nemdohányzónak kell tanusítani"

De, pont hogy nekik. A dohányzóknak több kultúrát kéne magukra szedniük (ez az, ami pl. ebben az országban nem csak a bagózásból, de még nagyon sok mindenből hiányzik, tisztelet a kivételnek). A nemdohányosoknak meg több toleranciát.

"Leszokni pedig csak akarat kérdése, jellemzően a dohányosok akaratgyengék."

Ez szimplán nem igaz. A legtöbben egyszerűen NEM AKARNAK leszokni, bármennyire hihetetlen is számodra. Nem az akarat hibádzik, hanem maga a kívánság.

"aki meg le se akar szokni annak nagyrésze igénytelen"

Ezzel szimplán nem értek egyet. Vagy rosszul gondolod, vagy rossz a szóhasználatod.

"Füst mentesen nem lehet az utcára kimenni (Pest) mert az ember elött mindig megy egy dohányos"

Tény. Ahogyan még nagyon sok minden nélkül nem lehet menni Budapesten. És ebből a dohányzás még csak középszerű problémának sem minősül. Mind társadalmilag, mind egészségügyileg ártalmasabb dolgok tömkellege "akadályoz" téged a Bp-n való közlekedésed közben.

"Gyakorlatilag nem lehet úgy közlekedni hogy ne szívjad! Nem az az egy levegővétel szar, hanem az hogy egész nap ez megy."

Vagy valami extravagáns részében mászkálnak egyesek a városnak, vagy túldramatizálnak egy közel sem ennyire kirívó problémát. Elnézést, ha valakit ezzel megsértek, de én továbbra sem értem ezt.

"még másnap is érzem azt a büdöset"

Nem semmi :)

"vajon mit szólnának a dohányosok ha mindegyiket lefújnám valami extra büdös sprével?"

Bocsi, de erre tényleg csak egy elég offenzív dolgot tudok mondani: a dohányzás és a sprével fújkálás közül az egyik társadalmilag elfogadott. Nem azon kéne gondolkodni, hogyan tudod bebüdösíteni bosszúból a dohányost, hanem azon, hogy TE MIT TETTÉL azért, hogy ne legyél büdös. Mert ahogyan nekem oda kell (sok esetben sajnos valóban csak "kellene") figyelnem rád és magamra, úgy neked is kötelességed, hogy figyelj magadra, és rám is.