• IStexI
    Érdemes 10tázni ki szól hozzá főleg ilyen érzékeny témában. Az ismerettségi köröm érdekesen alakult: a családom, barátnő, ő családja, rokon, ismerősök sok-sok ember nem dohányzik de még a felmenők sem szal 1 mondhatni anitdohányos környezetben nőttem fel... A régről ismert haverok, barátok, újabban megismert emberek viszont mind-mind dohányozank. Érdekes de ez van. Sajnos én is rászoktam, pont úgy ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Elkezdődött a bulikorszak... Mindenki szívta, laza volt... 1 évig bírtam aztán én is rágyújtottam. 2 en voltak a társaságban akikre letettem volna a nagyesküt hogy nem de rá fél évre ők is! Több társaságba is jártam és visszatekinteve azt kell monyam, hogy aki nem volt benne annyira csak az nem szokott rá. A buli, a kocsmázás, a társaság szoktatta rá az emberek nagy részét és közülük a legtöbben még ma is szívják! Fontos megjegyezni, hogy mint a drog a cigi sem válogat. Volt köztük jómódú, proli, értelmiségi mind1... A szülői háttér (neveltetés) számít de szvsz nem sokat! Lásd én:) Antidohányos, értelmiségi és mégis. De ellenpéldának ott a láncdohányos familia akik nem kb nem tilt6ják meg a lázadó tindzsernek dohányzás mert jogsan mondhatja, hogy fater oktass ki bármiről de ne a dohányzásról. Aztán ennek az érmének is 2 oldal van mert azt is gondol6ja, hogy ha eddig füstöt kelett szívnom otthon akkor legalább én nem fogom termelni stb...

Na ebből csak annyit akartam kihozni, hogy a legfontosabb a fiatalok védelme, az, hogy rá se szokjanak! Később 25-40 éves korában már felelősségteljesebb az ember, hogy mást nem monyak 10tában van azzal amirő most itt folyik a "vita". De ami még ennél is fontsabb emlékezni fog rá milyen az amikor még nem szokott rá! Ehhez viszont szemléletváltás szükséges... A módszerekhez nem értek és nem is akarok főleg mert 180 fokos fordulathoz nem lehet szépen megkérni a népet.

Ott vannak az amcsik... Mostanában sikk utálni őket és nekem sem túl szimpik bár jegyezzük meg, hogy ennek 1 része az irigység miatt van! De 1 dolog teccik bennük qvázi irigylem. Marha gyakorlatiasak. Eldöntötték, hogy kizavarnak mindenkit az uccára futni és bazzeg hihetetlen de kimentek:) Ugyanez volt a dohányzással. Rájöttek, hogy káros és szépen, nem leszoktatták a nemzetet, hanem meggyőzték őket! Nagy különbség! Mert szemléletváltás után már nem kell drasztikus móccerekhez nyúlni hiszen mindeki tudja saját maga és ez 1 jó ügy amiéri megéri kűzdeni, ez az ami ért akár hazudni is érdemes! Ezzel nem a belpolitikai helyzetre akarom terelni a hangúlyt hanem arra, hogy ilyen drasztikus változást az emberek nehez fogadnak el akkor is ha az a saját érdekükben történik és valóban hasznos/jó!