• Cat #7
    "Miota baj az, hogy a tanar fogja a frissen vett X konyve't es oran megmutatja a diakoknak, es mondjuk a benne talalhato illusztraciokat A4-es lapra fenymasolva nekik adja."

    Ezekszerint nem vagy tudatában, hogy pl. a gimnáziumi irodalomjegyzék nagy szerzői jogi vihart kavart, mert a jogtulajdonosoknak nem fizettek a benne szereplő művekért - és pl. József Attila jogutódja le is tiltatta mindenhonnan a költő műveit.

    "bekapcsoljam mondjuk a radiot az oran, vagy felvegyek a TV-bol egy filmet es azt megnezzuk a diakokkal?"
    Lehet röhejesen hangzik, de ez is tilos, illetve jogdíjköteles. A vendéglátóipari egységeket, fodrászatokat stb. rendszersen látogatják ellenőrök, hogy milyen zene szól (az élő drágább mint a CD!), be van e kapcsolva a rádió stb., és ezután az Artisjusnak tejelni kell. Tehát a tanár az órán nem játszhatja le az egész osztálynak legálisan a tévében felvett anyagot!

    "Ez olyan, mintha kimennek a buszmegallo melle' zenelni, es mikor latom hogy valaki elvezi a zenet, akkor kovetelem tole a jogdijat"
    Ha ezt a belvárosban teszed, nagy valószínűséggel el fognak zavarni a rendőrők, közterület felügyelők, mert nincs közterület használati engedélyed :) Tehát ezt sem teheted meg.