• pafi
    Célszerűbb a képzajjal kezdeni, úgy kevésbé erősödik. Ha ez az utolsó lépés, akkor már nagyon
    erős beállítások kellenek. A cikk egyébként tök jó, gratula hozzá.

Ami szerintem kell(het) még (PS ben mindenre legalább háromféle megoldás van én ezeket szoktam használni):
    Exposure (csak rgb): expozíciót állít, nagyon érzékeny cucc, célszerű a shadow/highlight után
    használni. (Általában az Exposure fel +20 vagy +33-ig az offset meg le -50 től -250 ig, így eltűnik a fehér hártya, viszont elvesznek árnyalatok fentről és lentről.)

Ha túl élénkek a színek (Például túl zöldek a növények, vagy piros az emberek arca, és gyakran az exposure után is kell), a Hue/saturations-szal lehet visszavenni. Sok fényképező szeret felfelé csalni, hogy élénkebbek legyenek a szinek. Ez egy hasonlóan felfelé csaló (élénkítő) tintasugaras nyomtatóval olyan szineket ad ami bár valóban „üt”, de messze van a valóditól. Így a túl zöldet el tudjuk húzni fekete-fehér (kevésbé rikító) irányba. Lehet külön választani, hogy csak a zöldeket, csak a pirosakat stb. A saturationst kell minusz irányba húzni.

Levels-nél célszerű legalább a fehérpontot megmutatni, ha lehet, mert gyakran nem tökéletes a fehéregyensúly. A jobbszélső pipettával a kép azon részére klikkelni, aminek fehérnek kellene lenni. (Például a szemekbe belecsillant lámpa, vaku.)
    Persze, ha szürkébe kattintunk, akkor az lesz a legvilágosabb, így durván beéghet. Lehet jó sokszor próbálkozni.

Az újabb PS-ekben van rá lehetőség, hogy ha egy képet belőttünk, a képsorozat többi képére is alkalmazzuk ugyanazokat a beállításokat.(Match color.)

Célszerű a history palettán gyakran visszamenni a kiinduló állapotra néha, (illetve a preview checkboxot váltogatni az okézás előtt) így látható jobb lett-e egyáltalán. Ja és bármelyik history állapotra visszafesthetünk a history brush-sal (a state (az egyik sor) baloldalán kell a négyzetbe klikkelni), így lehetőség van visszafesteni a kép egy részletét, ami elveszett volna. Tipikusan a szép kék ég kifehéredik, ezt visszafesthetjük az eredeti (vagy mondjuk a képzajtalanított) állapotra.

Remélem nem lőttem le semmit a cikksorozat következő részeiből! :D