Pékségek ahova érdemes járni, sütőipar helyzete napjainkban, kedvenc péksütemények
  • Coolfire
    #57
    Barackos krémmel töltött, fagyasztott FORNETTI réteske :
    - B412 (guar-gumi: a mérgező guar (gyomnövény) magvaiból nyerik, melyek különböző káros anyagokat tartalmaznak. Mivel tökéletes tisztításuk gazdaságtalan, a kereskedelmi forgalomban lévő guar-gumi körülbelül 10%-ban engedélyezetten tartalmazhatja a gyomnövény egyéb kísérőanyagait is. Allergiát okozó anyag. )
    - E452 (polifoszfátok: a legvitatottabb adalékok közé tartoznak. Az ugyan még nem bizonyított, hogy a gyerekeknél hiperaktivitást váltanak ki, az azonban igen, hogy a foszfátok befolyásolják az emberi szervezet kalciumanyagcseréjét. Túl sok foszfor bevitele megbontja a foszfát-kalcium egyensúlyt és megakadályozhatja a szervezet kálciumfelvételét (ami csontritkuláshoz vezethet).
    - E104 (kinolinsárga: szintetikus színezőanyag, a patkányokra és az egerekre nézve ártalmatlannak bizonyult. Egy EU szakértői bizottság kutyákon végzett rövid idejű vizsgálata szerint „nem mutatható ki egyértelmű toxikus hatás”. Káros hatása az emberre nem ismeretes. Az USA-ban élelmiszerszínezőként tilos használni. Feltehetőleg allergiát okoz. )
    - E110 (narancssárga: Feltehetőleg allergiát okoz. )
    - E122 (azorubin: az eddigi állatkísérletek során nagyobb adagok esetén – a legkülönfélébb mellékhatásokat figyelték meg (a vérképre, a tüdőre, a nyirokrendszerre és a hasnyálmirigyre hat). Feltehetőleg allergiát okoz. )
    - E124E (neukokcin: Feltehetőleg allergiát okoz. Az USA-ban betiltották. )