Pékségek ahova érdemes járni, sütőipar helyzete napjainkban, kedvenc péksütemények
  • Hajnalcat
    #32
    Nem csak a hozzávalókat, hanem az egész receptet leírom, ha nem baj. :)

    Hozzávalók:
    40 dkg liszt, 6 dkg margarin, 18 dkg porcukor, 1 tejföl, 4 tojás sárgája, 1 kis kanál szódabikarbóna.
    A hozzávalókat jól összegyúrjuk, 3 lapot készítünk belőle. Egyet sárgán hagyunk, a másik kettőbe 2-2 kanál kakaót gyúrunk. Tepsi hátán sütjük.

    Krém:
    7 dl tejet 2 csokipudinggal és 2 db vaniliás cukorral megfőzünk. 20 dkg margarint 20 dkg porcukorral habosra keverünk. A két krémet összekeverjük és a lapokat megtöltjük úgy, hogy a sárga legyen középen (ez alap:P). A tetejére is krémet kenünk és tortadarával díszítjük (csokis).
    Majd fogunk egy mazzagot és kimérjük a kockák méretét a tetejénél. Minden kocka közepére nyomunk egy kis halmot a maradék krémből, nyomózsákkal. Majd berakjuk a hűtőbe és egy napot állni hagyjuk, s csak utána szeleteljük fel.