TH448#145
Rájöttem, nekem nem szabad fórumokat olvasnom, csak felbaszom magam a hozzá nem értő, de nagy pofájú emberkéken (persze tisztelet a kivételnek). Ugyanis naon kevesen tudják, hogy valójában mit is beszélnek, a legtöbb csak nyomja a marketing dumát, hogy ilyen meg olyan új feature, meg minden, közben nagy része olyan, hogy hetekig tartana mindent tesztelni, és írták is a cikkben, hogy minimális volt az ismerkedés az új op rc1-gyel.
Íme egy példa, ahol nem szeretnék személyeskedni:
"OSX fejlesztése nem volt bonyolult, mivel szűk architektúrára épült...hát ez a legjobb az összes között...számoljunk csak: a Tiger elfut a G3, G4-es PPC-n 32 bit, akkor a G5 PPC-n 64 bit, akkor a CoreDuo x86-on 32 biten, valamint az új Xeonokon a MacPro-ban levő 64 bites procikon...aha, tényleg ez egy pofon egyszerű dolog lehetett, rendkívül hozzáértő elmés gyerek vagy!" Akkor drága barátom, te is gondolj bele, hogy a kódot lefordítják kis módosításokkal több architektúrára, viszont apple-nél alapvetően egy a kamera, használnak max 3-féle hangkártyát, még win-es gépeknél minden eszközből van kb. 1000 féle. És win-nél általában a 3rd party driverek meg hasonló finomságok okozzák a rendszer instabilitását.
De a másik kedvencem, hogy már ezt meg azt tudta.
Sztem mindenki imádja azt amit akar, a többi dolgába meg ne szóljon bele.
OSX drága, meg kevés dolog fut, ha nincs sok pénzed ( nem az alap szoftver csomagra gondolok, az elég sokoldalú, ha vmi extra kell); a linux jó, de naon kell érteni hozzá, és a progik többsége félkész és kapsz hozzá 3 oldalas howto-t az elindításhoz; a win meg instabil volt (xp már elég jó, ha nem hülye a felhasználó), és progikat erre a legegyszerűbb keresni. Jah, és osx alatt olyan érzésem volt, hogy ezt hülye felhasználóknak tervezték, ugyanis a skineken kívül nem naon tudsz beleszólni a rendszer működésébe, csak ha naon vágod a parancssoros dolgokat.
Még annyit lezárásként, hogy ezzel nem azt próbáltam érzékeltetni, hogy én lennék a faszagyerek, sőt, de azért jópáran magukba szállhatnának már...