echo#5
craesh: szerintem nagyon nagy jó ez a politikai párt dolog, főleg mert hatással kell legyen a többi pártra is. Nekik is állást kell foglalni a kérdésben ezentúl. És ugyan melyik párt merne kiállni a választók elé úgy, hogy azt mondja, hogy ő mindekit bűnözőnek tekint aki letölt, ergo ki lehetne mondatni a nagyokkal is az ellenkezőjét. Egyébként meg ha EU szinten jelenne meg egy ilyen párt rengeteg fiatalt maga mögé állítva szerintem lehetne erejük (mellesleg anyám is tölt le ezerrel, és eszébe se jut, hogy ezzel bármi baj lenne szóval nem csak a fiatalabb generáció nem érzi ezt lopásnak).
Nagyon zárójelbe: az alapjában szabad elvű, a szabadság jogokat a legfőbb értéknek tekintő liberális pártoknak szerintem eleve kutya kötelessége lenne sokkal keményebben felszólalni ez ügyben, csakhát szerintem nem nagyon mernek szembe menni az eddigi trenddel. Viszont ezek a friss pártok még bátrak, nem féltik a pozícióikat! Ha elegen mögéjük állnak hátha sikerülne alapjaiban belenyúlni az egész szerzői jogi és szabadalmi rendszerbe(pl gyógyszeripar...).
Hol lehet csatlakozni? :)