• dez
    #34
    Mármint kisebb fertőzésekkel általában ma is az immunrendszer gyűrközik meg(*), a komolyabbak esetén meg ugye jönnek az antibiotikumok, antimiotikumok, antiviral szerek (amiknek van előnye és hátránya is). Mondjuk nincs minden ellen ilyen kezelés, lásd pl. infuenza, herpesz (csak helyi tünetek), stb.

    (*) Ez nem ilyen egyszerű valójában, mivel a szervezet koránt sem steril. Sokféle mikroorganizmussal élünk szimbiózisban. Nos ezek egymáshoz képesti egyensúlyát is fenntartja a szervezet. (Ebbe is alaposan bezavarnak az antibiotikumok.)

    Még egy dolog, hogy abban az esetben, amikor valamilyen külső/lelki hatás miatt alakult ki egy betegség, akkor annak kiiktatása után is legtöbbször rendeződik a szervezet működése, visszafejlődik a betegség, hacsak nem ért el egy olyan fázisba, amikor ez már kvázi lehetetlen. De a mai ember legtöbbször észre sem veszi, vagy nem fogja fel, mi okozza a problémáját. Inkább bekap valamit, amivel ideig-óráig lerázhatja a problémát. De ennek is megvannak a következményet.