• Epikurosz
  #24
  "...nagyprofit reményében..."

  Most, legyünk őszinték. Én jó szakembernek tartom magam a saját területemen, és igenis elvárom, hogy fizessenek meg. Tudom, hogy vannak olyan szaktársak, akik nálam olcsóbban dolgoznak, illetve rablógazdálkodnak. Kinek jó ez?

  Másrészt: amikor én igénybe veszem mások szolgáltatásait, már kigyógyultam abból a gyerekbetegségből, hogy az olcsóbbat keresem, mert tudom, hogy a fentiek oda-vissza működnek. Tehát, úgy el szoktam szaladni a nagyon a piaci árak alá kínáló szolgáltatóktól, hogy lobog a hajam. :-)

  Kialakult amúgy mifelénk egy olyan közvélekedés, hogy ha valaki orvos, pap, vagy politikus, akkor annak úgymond önfeláldozóan kell munkálkodni mások jólétéért. No, emiatt aztán megszületett a képmutatás, pláne politikuséknál. Ilyen olcsójánosokból van nekünk teli a padlásunk, ill. a parlamentünk. :-) A helyzet azért nem reménytelen, mert alakul ez az egész honi állapot, mint a púposgyerek. :-)

  Visszakanyarodva a kacskaringóról, ha piaci verseny van, az nem rossz, akár őssejtkezelések terén. Legfeljebb komoly állami felügyeletre van szükség, mint mondjuk a gyógyszerengedélyezések terén. És persze a kórházak privatizációjára, a borravalós állami népkórházak ledózerelésére, vagy átalakítására.