• NEXUS6
    #8
    A helyzet elég összetett.

    Ha az amerikai kormányzat nem arra használná a kábszert hogy a saját és más államok lakosságát kontrolálja vele, akkor azt mondanám, teljesen igaza van azoknak akik megütköznek ezen a korlátozáson.

    De sajnos a fenti helyzet teljesen valós, miközben saját országukban is rengeteg a drogos, aközben a törvények megkülönböztetés nélkül elég szigorúan sújtanak ott is mindenkit, aki illegális drogokkal kerül kapcsolatba.
    Ezzel a kriminalizálással viszont az egekbe verik a drogok árát, a társadalom perifériáján élő szenvedélybeteget pedig bűnözővé teszik, megteremtve a piacot.

    A világ más országaiban folytatott drogellenes hadjárataiknak meg valószínűleg nem annyira a kínálat minimalizálása a célja (bár végül is miért ne ez is csak növeli az árakat), hanem hogy azoktól megszabaduljanak akik nem az ő beszállítójuk.

    Afganisztán jó példa arra a stratégiára amit folytatnak. Nagy nehezen kirugták az oroszokat és pakisztáni segítséggel olyan bábállamot hoztak létre, aminek a legfontosabb exportcikke a drog volt (mint ahogy Latin-amerika több országáé). Majd látványos háborút indítottak Afganisztán ellen (mint Latin-Amerika több országában). A "gyözelem" (mert nem beszélhetünk háborúról, ez inkább háborúnak látszó média esemény) után, pedig minden ott folytatódik ahol elötte abba maradt.
    Eközben mindenki mindenről beszél, iszlám terroristákról, globális terrorizmusról, és az hogy Afganisztán a világ egyik legnagyobb máktermelője is megemlítik, de kit érdekel amikor "nagyobb bajunk" is van.
    Amcsiban Európában az szabályozatlan (a tiltás nem szabályozás) drogfelhasználás miatt tízezer számra halnak meg a fiatalok!!!

    Miközben az amcsi DEA szinte korlátlan eszközökkel rendelkezik az úgynevezett kábszer elleni harcban, és valszeg a Google kb 2 percig tudna velük vitázni, ha adatokat kérnének tőle, eközben elég visszás ahogy reagálnak a dolgokra, főleg a fentiek fényében.