• Harly18
    #170
    Perrel fenyegetik a Viasatot a Topmodell miatt

    A Topmodell című modellkereső valóságshow december 22-i döntőjében immár biztosan nem szerepel a műsor eddigi házigazdája, Vámosi Viktória. A Cinematrix Kft. képviseli az ügyben a modellt: ma bejelentették, hogy perlik a csatornát.

    A műsorvezető-modell menedzsmentje és a Viasat által megbízott, a műsort gyártó Interaktív Kft. közötti nézetkülönbségek következményeként Vámosi Viktória nem szerepelhet a Topmodell döntőjében.

    "Viktória műsorbeli megjelenése sok kritikát kapott, annak ellenére, hogy a felvételek során az általa kért szakmai stábbal (sminkes, stylilst, fodrász) dolgozhatott. Az utómunkák során minden technikai lehetőséget kiaknáztunk, hogy javítsunk a felvett képeken, de Viki menedzsmentje ezt is kevesellte" - mondta Árpa Attila, a műsor producere.

    "A műsorvezető képviselői olyan megoldást javasoltak a probléma kiküszöbölésére, mely ellentmond a szerződésünkben foglaltaknak, illetve a nemzetközi televíziós normáknak, ezért elálltunk a további együttműködéstől. Szerződésünk a 12 felvett epizódról szólt, a döntő, mint opció szerepelt benne, de ezt a lehetőséget már nem használjuk ki" - tette hozzá Hámori Barbara, a Viasat 3 programigazgatója.

    "A Vámosi Viktória érdekeit képviselő Cinematrix Produkció számára már az adások felvételei alatt bizonyossá vált, hogy az adások minősége elmarad mind a Tyra Banks nevével fémjelzett amerikai, mind az egyéb - többek között Heidi Klum által jegyzett német - mutációktól. Viktória mind személyesen, mind képviselői útján még a felvételek alatt többször jelezte felmerült kifogásait, amelyeket elismerve a gyártó többször ígéretet tett az utólagos korrigálásra. Ez azonban nem történt meg, sőt, a színvonal javítására tett konstruktív erőfeszítéseink a továbbiakban is eredménytelennek bizonyultak. Sem a gyártó, sem Viasat részéről nem mutatkozott hajlandóság a problémák megoldására, utóbbi még a tárgyalásos rendezésétől is elzárkózott, bár jeleztük, hogy a sorozat elindultával mind a divatszakma, mind a közönség, mind a közreműködők közül számos további panasz is felmerült" - áll a Cinematrix sajtóközleményében.

    A Cinematrix szerint a gyártó és Viasat 2006. december 6-áig bizonyíthatóan több ponton is szerződésszegést követett el: "Nem tudott semmilyen garanciát adni a döntő felvételeinek megfelelő színvonalára, Vámosi Viktória úgy döntött, lezárja az együttműködést a televízióval, és a topmodell nem adja nevét a műsorhoz" - áll a közleményben. A Cinematrix Kft. különben a vitát lezártnak tekinti, a továbbiakban nem kíván sajtónyilatkozat-háborúba bonyolódni. A modell sérelmei, valamint a Viasat 3 és a gyártó magatartása miatt jogi úton vesz elégtételt.

    A fenti közlésre a csatorna is reagált szerda délután egy újabb nyilakozattal: "A Viasat 3 december 11-én hivatalos közleményben tudatta a sajtóval, hogy a Topmodell című műsor döntőjének tekintetében nem tart igényt Vámosi Viktória közreműködésére, és a korrekt tájékoztatás jegyében e tényt jogi képviselője útján, ezt megelőzően, december 10-én közölte az érintettekkel. A fentiek ismeretében nem csak érthetetlennek, de jó hírnevünket sértőnek is tartjuk, hogy Mentes Endre Vámosi Viktória nevében december 12-én, kedden azt közölte a sajtóval, hogy Vámosi Viktória úgy döntött, lezárja az együttműködést a televízióval, és a topmodell nem adja nevét a műsorhoz." (origo)