• dnes82
    Ezeket hol olvastad a cikkben?
    "afganisztáni térkép, bombakészítési útmutató, öngyilkos merénylők végrendeletének egy példánya", majd "mártírvideók is, valamint bombakészítési dokumentumok, elektronikus alkatrészek"
    A legtöbb embernél van afganisztáni térkép (akárcsak google maps), sőt elektronikus alkatrészek is. Akit érdekel a bombakészítés, bármikor találhat eléggé jó leírásokat, és a legtöbb műszaki érdeklődésű embernél valószínűleg vannak is ilyen dokumentumok (bár amilyen közhangulat van az angol anyanyelvű országokban, még a "Kémia műszakiaknak" c. könyvemet is bombakészítési útmutatónak titulálnák). Innen már csak egy lépés, hogy szerencsétlen esetleg el akart gondolkodni, hogy mi állhat a közelkeleti emberek gondolkodásának hátterében, és letöltött pár végrendeletet (a cikk ugye öngyilkos merénylő végrendeletét említ, márpedig a gyanusítottak élnek, tehát nem lehetnek öngyilkosok), meg videót. A Te példád a késsel az úgy lett volna igaz, hogy amennyiben ennyire ismerték a "hálózatot", és azt meg tudták figyelni, akkor ha kivárják a bombák elkészültét, majd a gép csomagterébe juttatását (a gép felszállását nem), akkor nyílvánvaló bizonyítékok álltak volna rendelkezésre. Nem ítélkezhetem az Egyesült Királyságok bírósága helyett, nem is akartam; csupán szerettem volna egy másik nézőpontot felvázolni, ami - ismerve a politikát - eléggé kézenfekvő.