• shabba
    #46
    Németországban nagyon kevés a kábelnetes előfizető, mert sokáig ez a netezési forma nem fejlődött. Volt már több mint 8 millió ADSL előfizető amikor kábelnetből még a százezret sem érte el. A német kábelszolgáltatók az elmúlt évek során nem igazán költöttek a hálózatok modernizálására, még visszirányúsítva sem voltak így netet sem lehetett rajta szolgáltatni. Szinte csak az elmúlt 1 évben voltak ezirányú fejlesztések a nagyobb német kábeles szolgáltatóknál, azóta némileg nő a kábelesek részaránya de szerintem még most sem éri el a 3%-ot.

    Anno a DT németországban szerintem szádékosan nem foglalkozott a kábelnettel csak az ADSL-re öszpontosította minden erőforrását, később túl is adtak a kábelnetes üzletágukon, ezért ott már jó ideje nincs Tíkábel. Az új tulajdonosok meg nem igazán költöttek fejlesztésre, ezért alakult ki ez az igen nagy aránytalanság az ADSL oldalára.

    Idehaza is az ADSL a domináns broadband forma de azért jóval több van kábelnetből is. Jelenleg lehet úgy cirka 900 ezer broadband előfizetés idehaza, abból úgy 500ezer ADSL, 350 ezer kábel a maradék meg az egyéb, wireless,LAN,3G, bérelt vonal.