• kvp
    #18
    A mobiltelefon halozatokban az a jo, hogy a tornyok a hazak tetejen vannak, kepesek egymassal is kommunikalni, a normal elektromos halozatot hasznaljak, de van sajat aramforrasuk is. Egy ilyen rendszert csak akkor lehet teljesen megsemmisiteni, ha minden tornyot lerombolnak. Ehhez egy varos epuleteinek jo reszet le kell rombolni. A deli teruleteken es a egy-ket a hezbollahot tamogato negyedben ez tortent, de az egesz orszagot azert nem rombolhattak le, legalabbis arra mar olcsobb lett volna tomegpusztito fegyvereket alkalmazni.

    Innentol az egyetlen dolog amit az izraeli hadsereg tehetett, hogy lehalgatta es propagandat sugarzott a halozaton. Ez viszont nem allitotta meg a lakossagot es a helyi harcosokat, hogy tovabbra is hasznaljak a telefonjaikat. A helyzet olyan mint az internetnel, azaz: "Hogy kell kikapcsolni az internetet?"

    Az, hogy ki minek tekinti a harcolo feleket jo kerdes. Az viszont biztos, hogy az aldozatok jo resze a ket orszag lakossaganak soraibol kerult ki. Ez pedig nem elfogadhato. Ilyen esetben felelossegre kell vonni mindket felet, tehat haburus bunoskent kell elitelni mind a hezbollah, mind az izraeli hadsereg parancsnokait, amint az megtortent annak idejen a naci vezetokkel is.