Egy jó szerepjátékos bármit el tud játszani. Én is nagyon élvezem, ha különféle karakterk bőrébe bújhatok bele, és azonosulok az előadott karakterrel. Ezt MMORPG-ben elég könnyű kivitelezni, mert a játék teljesen elfedi a valódi személyt, csak az írásai mutatják a valódi önmagát, azt pedig egy jó rpg-ző tudja imitálni.
Asztali játéknál már nehezebb a dolog, hisen egy asztal körül ülve mindenki folyamatosan szembesül azzal, hogy az a hatalmas barbár bizony egy kislány, aki velem szemben ül. Ennek ellenére én játszottam már gy profival, aki tljesen el tudta hitetni, hogy ő egy női orgyilkos (félrértés ne essék nem volt homi, a barátnője velünk játszott).
Live Rpg-ben pedig majdnem lehetetlen másik neműt előadni, hiszen ott be kell öltöznöd, elő kell adnod magadat és a karakteredet. Ez pedig egy szőrös melkasú medvealkatú srácnak nehezen megy, ha egy gyönyörű hercegnőt kell előadnia.
Viszont abba is gondoljunk bele, hogy a tradicionális japán színház nem alkalmaz nőket. Minden szerepet fériak alakítanak, és aki látott már japán színdarbot, az meg nem mondaná hogy a női főszereplő férfi volt. Ez szerintem nem azt jelenti hogy minden japán szinész buzi.
MMORPG ben volt egy női karim, és fogadásból nőnek mondtam magam. Engem igen jó szerepjátákosnak tartanak, mégis 3 hónapon belül kiderült a valódi nemem. ;)