• mrzed001
    Sokkal többet mond az az adat hány broadband előfizetés van összesen, ez pedig egy 230-240 millió körüli értéken lehet mostanság.
    És ha ezt felszorzod azzal, hogy egy átlag háztartásban 3-4 fő lakik, akkor kijön a 700 millió - 1 milliárd
    És ebbe még ugyebár nem lett beleszámolva azoknak a sokaságát akik munkahelyről/iskolából neteznek, szóval az 1 milliárdot én közel sem tartom elképzelhetetlennek

A szélessávú előfizetőknek meg csak egy viszonylag kis 5-10%-os része az aki aktív p2p felhasználó
    Keveredik, hogy most háztartásokról vagy felhasználókról beszélünk (3-4-es szorzó azért nem mindegy)
    Továbbá mit is értünk aktív p2p felhasználó alatt? Aki egyszer már töltött le egy filmet, aki legalább hetente tölt le egy filmet, vagy aki naponta?

ez pedig úgy 10-20 millió közötti felhasználót jelent
    Nos, mivel csak e-donkey rendszerben nemritka, hogy 1 millió felhasználó van overnet-en, meg szerverenként 5-600.000, szóval ez nagyon nagyon alábecsült számnak tűnik nekem
    Csak az emule/edonkey-t használók száma sztem ennyi, és ne felejtsük el, hogy a P2P >70%-át a torrent teszi ki (emule csak 15%), szóval hasraütésre azt mondanám hogy tényleg egy 10-essel fel lehet minimum szorozni a saccodat.