POLITIKA MENTES TOPIK. KIZÁRÓLAG ÁLLAMHÁZTARTÁSRÓL LEHET BESZÉLGETNI, PÁRTFÜGGETLENÜL.

AKI USZíT, FIKÁZ, POLITIZÁL, AZ 1 HÉT PIHENŐRE MEGY EGYBŐL.
  • rolika
    #380
    1. ha szerinted nem volna az ország hasznára, hogy kevesebb energiahordozó fogyjon, amikor mindenben függünk a külföldtől, akkor nem értelek. vissza kell fogni a fogyasztást, és ez egy jó és egyszerű módszer lenne
    2. negyvenezer km-t vezetek évente, bár tényleg nem sajátom a kocsi. a sok regadó meg egyéb hülyeség engem is zavar. de leginkább az, hogy amit befizetünk, nem arra kerül felhasználásra, amire eredetileg szánták (szántuk)... Egy ilyen éves matrica nem zavarna senkit (fél tank benzin), de óriási bevételeket hozna, nyugodtan eltörölhetnék pl a regadót. persze az is kellene, hogy végre ne ebből fizessék a nyugdíjakat, meg a táppénzt, hanem ebből építsenek/javítsanak utakat.
    3. a környezetvédelem valóban nem segít az államháztartáson, legfeljebb a közérzetünkön, de szerintem ez is fontos.

    " Ne hogy azt hidd hogy azoknak, akiknek bevételük van a energiahordozók eladásából, valóban érdekük lenne bármilyen alacsonyabb fogyasztás , vagy környezetvédelem"
    dehogy hiszem, sőt! nekünk, magyaroknak érdekünk, hogy minál kevesebbet fogyasszunk, és ezt az érdeket kellene keresztülvernünk valahogyan.
    én a magam módján mindent megteszek, hogy takarékosan, minél kevesebbet fogyasztva (áramból, gázból, vízből stb.) éljek.

    " A politika pont erről szól, hogy úgy tudjanak hazudni az embereknek , hogy ők is igaznak higgyék azt, amit hazudnak nekik... "
    ezt nem értem. én akartam neked írni...