Inquisitor#28
Olvasd el amit Strogg írt, siralmas és ez a helyzet.
Amúgy határvadász voltam, ezért közöm sincs a HM-hez, de erősen kétlem, hogy ott jobb lenne a szitu. Amikor elsikkasztották a kajapénzt (és nem ám laktanyában, kiképző központban!) és ezért hetekig atomháborús tartalék konzervet zabáltunk, meg piaci szemetesből guberált rohadt zöldségből csinálták a kaját (1Liter levesben 3 szem tészta, egy kocka répa, egy szem borsó), akkor azt még elnéztem. Igaz egyik srác súlyosan megsérült egy felrobbanó sárgaborsófőzelék konzervtől. Azt elnéztem, hogy a "vadi új" felszerelésben 1963-ban lejárt szavatosságú kötszerek voltak .. Azt is elnéztem nekik, amikor több hónapot vártunk terepmintás ruhára, aztán még se kaptuk meg, de a faluban a legutolsó suttyó kölyök is terepruhába ment másnap kukoricát kapálni. Istenkém emberek vagyunk, néha meginoghatunk, ugye ...
Na de az, amit ott folytattak gyakorlatot, ami pont elentte volt annak, amit az öregeinktől hallottunk, mindent elkövettek, hogy egymásnak ugrasszák a srácokat, hogy egymásra kémkedjenek, stb.
Meg hát tisztesnek is (tisztelet a kivételnek) csak olyat tettek be aki brutális, viszont az IQ-ja vetekszik egy cipőtalpéval.
Szóval lehetne itt sufniban szuper csodafegyver, meg amit csak akarsz, de rádbíznád ilyen emberekre?
(Ismerek igazi kemény arcokat, spéci kiképzéssel, de olyan kis részét teszik ki az egésznek ...)