• Praetor
    #27
    "Mi is a művészet szerinted?"
    Nekem kb ez a művészet.
    Manapság bármire rámondják, hogy művészi alkotás. Ennek ellenéren nem gondolom, hogy "művészi" emberek szándékos gorombáskodását művészetnek lehet nevezni, tegyék azt bármilyen műfajban.

    Ennyi erővel nekem minden postom itt az sg-n művészeti alkotás, különösen azok amikben valakit anyázok. A művészet klasszikus fogalmába nem fér bele az ilyesmi. De ez csak a privát véleményem a kérdésről, nem kell elfogadni.

    A vallásról is elég sok filmet csináltak, amik után nem vonultak utcára az emberek. Ha meg utcára is vonultak, akkor sem "húzták le a rolót". De tiszteletben kell tartani a sértettek tiltakozását minimum.
    A Passio miatt voltak zsidó tüntetések, mert erőssen naturálisan ábrázolta a korabeli zsidó vallási vezetők magatartását. Mégsem tiltották be. De ez nem azt jelenti, hogy a megsértettek nem fejezhetik ki nemtetszésüket. Sőt.

    "Dobjuk el a cukrot, és együk meg a szart."
    A példámban a "szar"-ként a másokat gyalázó/sértegető tartalmat jelöltem, és "cukorként" a művészeti formát. De látom, hogy téged nem is a művészet érdekel, hanem a "szar" azaz a neoliberális embert nem tisztelő véleményhangoztatás.

    Ez is egy vélemény.