Miből lehet manapság megélni?
  • ZilogR
    Volt nagyon sok (viszonylag szűklátókörű) gondolatom, amiről azt gondoltam, ebből meg lehet élni:

- Fizetőssé tett WAP-oldalak, vagy ugyanez XHTML-ben (macerás volt vele sokat bíbelődni és nem is tudtam annyi infót gyártani)
    - Tanítás (ez bevált valamelyest...)
    - Programfejlesztés mobil eszközökre (Java és Symbian programozás - egyikben sem mélyedtem el, egyszerűen nem jutottam el addig, hogy érdemben tudjak programozni (azért van egy szép hosszú listám, mit programoznék, ha arra adnám a fejem))
    - Egy időben akartam gyümölcsöt aszalni ("szedd-magad" -> napaszaló -> piac), nem vicc 1kg aszalt meggy 4000Ft! (A dologhoz hozzátartozik, hogy vegyipari- és élelmiszeripari végzettségem (is) van, így tudtam volna, mit hogyan kell csinálnom - vagy megtanultam volna)
    - Hasonló gondolat volt a keményítő tartalmú terményekből etanol-főzés (ezt többedmagammal tervezgettük, konkrétan voltam én, mint vegyipari gépész, egy vegyészmérnök és egy biomérnök, valamint egy közgázos srác, akik így közösen ezzel akartunk foglalkozni, de az egyetem után széthullott a banda. A vicc az az, hogy amikor ez történt (lassan hat éve - te jó ég!!!) még nem is volt ennek akkora keletje, mostanra ebből virágzó vállakozás lett volna! Mellesleg ez lett volna egy igazi okostojás vállakozás :P )

Ma már más szelek fújnak és én sem lettem sokkal talpraesettebb pénzszerzésileg, sőt, elmentem nappalira egy egyetemre és végigseggeltem tisztességgel az öt évemet, így most újra cseszteti a fejemet az erős kényszer a minél több zsozsó bekebelezésére! :P :P