Miből lehet manapság megélni?
-
Azért olyan nagy butaságot nem írok...
Teszem azt penge vagyok angolból és egyenesen IMÁDOK ezzel foglalkozni, vállalok vizsgafelkészítést minden szinten, de legalább középfokon: egyetemenként lehet 8-10-12000 emberrel számolni, akik kötelezően kell hogy nyelvvizsgát tegyenek. Ha én napi 10 órát akarok tanítani úgy, hogy 1-1 emberre 2-2 órát szánok, az 5 embert jelent naponta. Hetente 25-öt. Ennyit össze lehet szedni könnyen egy kis reklámozással (levlisták, plakátok, SG fórum ;) :P ). Manapság illik 2000Ft/60perc-et fizetni egy tanárnak és akkor ez mindösszesen:
10x2000x5=100eFt/hét, ha a héten csak 5 napon vállalok oktatást. Mivel egy hónapban 4x30.5/28=4.36 hét van, ez kb. 436eFt havi bevételt jelent tisztán és csak azzal foglalkozol, amit szeretsz.
Persze fősulisok, egyetemisták nem mindíg jó alanyok effélére, mert nincs önálló keresletük (javarészt) és még ha szorult helyzetben is vannak, akkor is sajnálnak pénzt áldozni a segítségkérésre.
Ilyesmire azt a 25 embert kell megtalálni, akik hajlandóak hosszú távon részt venni ebben. Szerencsére a munkaadók annyira követelik a diplomát az alkalmazottaiktól, hogy a keresőképes levelezősök egyre többen vannak.
Sokat tanítottam eddigi éveim során és hamar rájöttem: a gazdag szülők hülye kölykeinél sokkal jobbak a biztos háttérrel rendelkező átlagemberek, akik meg akarják tartani a munkahelyüket...
Na, persze én profi szolgáltatást nyújtok - nincs átverés: ha engem választasz, tuti átmész - ha te is tanulsz!