Miből lehet manapság megélni?
  • ZilogR
    #117
    Okosnak lenni nem olyan jó, mert csak közép/felső vezető lehetsz...? Nem is olyan biztos... Az a gond, hogy az iparnak kiképzett ember semmit sem ér "kicsiben". Mert: ha te gépészmérnök vagy: van otthon gyártó gépsorod, ami okádja magából az Audi féklámpa-leszorító-csavar-gumialátéteket? Nincs! Van otthon fém-söröskupa-mélyhúztó géped? Nincs! Ha vegyész vagy: Van otthon Tiszai Vegyi Kombinátod? Nincs! Ha pilóta vagy: Van otthon néhány utasszállító géped és szerelőcsarnokod, nameg elfér a kertben a leszállóhely? Nem valószínű... És lehetne sorolni, mit meg nem tanult az ember és nem lehet kicsiben csinálni.

    Az ember ott érzi a kicseszést, hogy hosszú évtizedek kemény melójával megteremti a jólétet talán már nem is a gyerekeinek, hanem az unokáknak és vén trotty, mire mehetne vitorlázni, meg hegyet mászni hétvégenként, vagy akár nap mint nap. Úgy lenne a tisztességes, ha az anyagi javakat mindenki megkapná és az állam bácsi adna érte munkát! Bemész a "boltba" hűtőgépért és elhozod, amiért ők plusz négy hónap munkát írnak neked jóvá, amit le kell dolgozni. Ha nem teljesítesz, akkor bekeményítenek és visznek melózni. Szüleim mesélték, hogy fiatal korukban elég sűrűn (Magyarország ;) ) előfordult, hogy valakit munkakerülésért börtönbe zártak! Közveszélyes munkakerülő! Irány a sitt.

    Mivel lehet sokat kaszálni műszakiaknak és nagyon okosaknak...? ;) :P Pl.: Jéglövedék - eladni keleten, jéglövedék-álló-mellény - eladni az USA-nak, jéglövedék-álló-mellényen-átlövő-jéglövedék-fegyver: eladni keleten, jéglövedék-röptében-megolvasztó: eladni az USA-nak, stb... :) csak vicc vót!


    -=ZR=-