Miből lehet manapság megélni?
  • ZilogR
    #116
    err.. és mennyit keres egy webprogramozó? nameg az is érdekel, hogy egy webprogramozó, aki otthon dolgozik, hogyan kap munkát? Jön Kovács János mosógépszerelő és megkéri, hogy csináljon neki egy weboldalt? És azután? Ha KJ a meló elvégzése (értsd: weboldal elkészülte) után kitalálja, hogy piros betűvel legyen kiírva a neve, akkor újra szerződnek? Vagy: hol lesz KJ honlapja? Egy ingyenes szolgáltatónál? Vagy a webprogramozó biztosít tárhelyet? És a www.kovacsjanosmosogepszereloszakember.hu domaint ki adja?

    És mi van a komoly(abb) melókkal? Pl.: Azonnali raktárkészlet ellenőrzés bárki által weben keresztül, ahol a norvég AKEI cég dolgai között lehet bolyongani, vagy feltöltöm a házam alaprajzát, kiválasztom a bútorokat és berendezi (máris egy ötlet, amivel p...csa gazdag lehet valaki - ha bejön,nyugodtan keressen meg ezügyben).

    Egy webprogramozó szerződés alapján előre fix összegért vállal melót, vagy a megírt kód méretével arányos a zseton?

    Engem nagyon izgat ez a témakör - mert ugye ha van egy jó fix kereseted, azért ezt tudná az ember csinálni egy kis gógyival otthonról is. Na, persze ha kormányrendelet fogja szabályozni, hogy design munkát csak szakképzett ember, míg programozást megintcsak szakképzett ember vállalhat... Mert vmi ilyesmi is volt... (Mert nem nehéz egy szöveget két hasábba rendezni, csinálni egy iniciálét, elérakni egy logo-t, meg vmi ide ugordj, oda ugord linkeket belepakolni és az átlagember azonnal összesik, milyen szép is ez...)


    -=ZR=-