Minden az MKT-ről!
  • Besz
    #39
    Én már régen játszottam az MK-val, utoljára a 486-os gépemen volt fent az 1-3. rész. De nemrég a neten belebotlottam egy spanyol remake-be, amit már egy ideje fejlesztenek, és kipróbáltam. Szerintem egész jóra sikeredett: jó nehéz (legalábbis nekem ), a klasszikus karakterek mind benne vannak és egész jó a grafikája.

    Csupán annyi bajom volt vele, hogy a joystick gombjait minden indulás után be kell állítani, mert nem menti el a program, hiába a Save gomb, nincs hatása. Még annyi, hogy ha a képernyővédő elindul játék közben, akkor nagyon belassul, ezért célszerű kikapcsolni előtte. Más problémám nem volt vele.

    Van benne olyan opció is, hogy egyszerre 2-2 ember harcol egyszerre. Nem rossz egy gépi társsal együtt nyomni. Élvezetesebb, mint a sima harc, itt teljesen más taktika kell, már csak azért is, mert az ellenség háta mögé lehet kerülni, vagy viszont. Nem tudom, hogy ez a játékmód már az eredeti sorozat későbbi részeiben is benne volt, vagy sem, nekem ez új.

    Nem tudom, hogy ismeritek-e, ezért gondoltam arra, hogy belinkelem ezt a remake-t:
    MK Project

    Egyszer letöltöttem az MKT-t is, de XP alatt csak nagyon kicsi ablakban lehetett vele játszani, kinagyítva nagyon pixeles lett, és a hangot se tudtam beállítani, hogy rendesen működjön. Ez így nagyon körülményes, mármint ezek az emulátoros verziók. Nem vacakoltam vele tovább, inkább töröltem. Kár, hogy PC-re nem jöttek ki az MK részek, már a 3. rész sem megy XP alatt, csak DOS emulátorral.

    Mindegy, ez a remake viszont egész jó!