• dez
    #14
    Kutatások szerint csak a kiegyenlítettlen fogyasztásuk okozhat néha ilyet, és mást. De amúgy sem ésszerű egy vitaminból sokat szedni, a többit meg hagyagolni.
    Sajnos a mai zöldségek, gyümölcsök vitamin, ásványi anyag, és nyomelem tartalma jóval alacsonyabb, mint korábban. (Főleg a műtrágyázás miatt.)
    A tökéletes ellátottság, és a legminimálisabb szint (aminél kevesebb rövid és egyenes út súlyos betegségekhez) két különböző dolog.
    Egyes vitaminokat elsősorban amúgy sem az élelmiszerekkel tudunk magunkhoz venni, hanem pl. bélbaktériumok állítják elő (főleg B vitaminok) - már ha teljesen rendben van a bélflóra, illetve a legtöbb fajnál maga a szervezet állít elő belőle annyit, amennyire szüksége van, de pl. az embernél ez egy régi mutáció miatt nem működik a C vitamin esetén.