DVD audio lemezek lejátszása
  • PyRex
    #3
    Na kicsit utánanéztem a dolgoknak, kiírtam DVD lemezre az image-fájlokat.
    Tapasztalat:

    PowerDVD simán viszi (tehát szoftveresen dekódolja a cuccost), de ugye mivel már dekódolva van, 5.1-ben csak akkor szólna, ha mind a 6 csatornát külön analóg kábellel kötném az erősítőre, így marad a sztereo, vagy 2.1...

    Sony DVD lejátszóba téve a kijelzőn megjelenik a "CANNOT PLAY" felirat, tehát a készülék nem képes a DVD Audio lejátszására (gondolom mert a Sony amúgy az SACD mellett tört lándzsát anno, ráadásul ez egy nagyon belépőszintű sztali lejátszó).

    Az erősítő pedig azért van "SACD/DVD-Audió fogadására felkészítve", mert van a hátulján külön 6 csatornás bemenet, tehát ha a DVD lejátszód DAD audio-t lejátszani képes, akkor analóg rákötöd az erősítőre és örülsz neki.

    Mivel az enyém nem képes, marad az egyetlen megoldás: PowerDVD és a hangkártyxa összekötése analógon (IS) az erőlködővel - így jó lesz.

    De elvileg - ha minden igaz - SACD-t és DVD Audio-t csak analógon lehet egyelőre az erőlködőkre kötni (ha az ember 5.1-et akar persze), mert ugye mindenképpen a DVD lejátszó kódolja ki a cuccot, nem az erősítő.