DVD audio lemezek lejátszása
  • PyRex
    #1
    Sziasztok!

    Azért nyitottam ezt a topicot, mert most vált aktuálissá számomra a téma :) és mert nem találtam hasonló topicot. (Volt egy másik topic, de az DVD audio anyagok létrehozásával foglalkozott.)

    Szóval adott egy DVD audio image fájl a vinyón.
    Adott egy hangkártya, optikai kimenetén keresztül összekötve egy Denon 2105-ös erőlködővel, amely mindenféle okosságot tud fogadni és dekódolni, úgy mint:

    "Dolby Digital, Dolby Digital EX, Dolby ProLogic II, Dolby ProLogic Iix, DTS, DTS-ES Discrete/Matrix 6.1, DTS Neo:6 (Cinema / Music), DTS 96/24"

    ezeken kívül:

    "SACD/DVD-Audió fogadására felkészítve"

    Namost, ha bemountolom az image fájlt, akkor PowerDVD-vel lejátszva, a program felismeri, hogy DVD audio-ról van szó, fasza kis átlag 8,5 megabites sávval tolja is a hangot, de az erőlködő sima sztereo jelként ismeri csak fel, tehát 5.1 helyett csak 2.0 (2.1) szól.

    Kérdésem, hogy ha az asztali DVD lejátszóba teszem mondjuk a megírt DVD audio korongot, és ha a DVD lejátszó is digitálisan van rákötve az erőlködőre, az utóbbi akkor sem fogja nekem széttolni 5.1-be?

    Tehát elvileg analógon kellene rákötni minden csatornát külön, hogy "rendesen" szóljon?? Vagy nem vágom, elvileg az erősítőnek fel kéne ismerni, hogy DVD audio jelet kap és kitolni 5.1-be?

    Aki próbálkozott ilyennel, az segíthetne :)

    Amúgy Dolby 5.1, Dolby Digital 2.0, DTS, stb anyagok rendesen szólnak, azokkal nincsen gondom. Sőt a DTS audio CD-k is faszák, ha a DVD lejátszóból szólaltatom meg őket, csak a DVD audiót nem sikerült belőnöm rendesen.

    Üdv!