The Nanny (1993)
  • The Nanny
    Van itt a sorozatról egy kritika, a sorozatjunkie.freeblog.hu című oldalról:

"Living with Fran - a WB drog

írta: Human Insect

mikor: 2006. április 7. 0:52

Fogalmam sincs hogy csinálták, de egyhuzamban végignéztem az első évad 7 leadott részét. Azért gondolok már itt végső elkeserédesemben arra, hogy valami drogot kevertek a képbe, mert ránézésre ezt a sorozatot csak utálni lehet.
    1. Alapkonfliktus hogy az elvált Fran nagyfiát kirakták az orvosiról, és hazatér amíg ki nem találja mi lesz, de Fran (40 körül) egy 26 éves, nagyon magas jóképű sráccal jár. juj.
    2. Nem elég, hogy házon belül is kényelmetlen a helyzet a srácnak, de a külvilágban is sok poén épül arra az iszonyatos korkülönbségre ami a két szerelmes között van
    3. Igen, gyerekvállalás poén is
    4. Fran hangja borzasztó. Úgyértem katasztrófa. Az életben menekülnék előle
    Egyértelműen a guilty pleasure helyzet amúgy, de 4/10, és sosem fogom fel, miért néztem végig, most meg próbálom kiradírozni a fejemből. Kerülendő, ti még megmenekülhettek."

Nos, ez is egy vélemény. Én nem értek vele egyet, ez meg az én véleményem. Nem tudom, hogy az illető ismeri-e az előzményeket, A dadust, annak sikerét, azt, hogy az is élettapasztalaton alapult, ismeri-e a színésznő életében bekövetkezett változásokat, hogy miken kellett átmennie, tudja-e, hogy a színésznő pont ama bizonyos jellegzetes orrhangjáról ismert.

A történet szerint Fran elvált, van egy 24 éves fia meg egy tini lánya. Fia orvosira jár, de kicsapják, és amikor hazaér, akkor tudja meg, hogy anyukája új barátja egy vele majdnem egykorú srác. Ez a srác jóképű, magas, és szereti Frant, a nő két gyerekével pedig barátságos. A gyerekek kicsit nehezen dolgozzák fel a helyzetet, különösen a fiú. Erre épülnek a poénok. Egyébként Fran elvált férjét A dadusban Maxwellt alakító Charles Shaughnessy játssza, egy pár részben szerepel is, a volt férjével egyébként jóban vannak, nem "kígyót-békát kiabálok rád" viszonyban. (Ez is így volt és van a való életben is, Fran le is írta a könyvében.)

A sorozatból eddig két évad ment le, 7-7 résszel évadonként. Én megnéztem a részeket, nekem tetszett. Jó, nem a dadust kell várni tőle, mert az megismételhetetlen - mármint a hatása, mert ha A dadus részeit ismétlik, és mivel annyiszor láttam, már előre tudom, mi a következő jelenet, mégis mindig úgy tudok nevetni a poénokon, mintha akkor látnám először. Más szemmel kell nézni, és igenis nézhető a sorozat. Azt, persze, hozzáteszem, hogy voltak tervezett részek, amik végül nem kerültek adásba, mert egy-egy évad nem 7 részesre volt tervezve. Egyelőre még függőben van, hogy lesz-e folytatás. Talán A dadus sikerét várták tőle a tengerentúlon, és rájöttek, hogy ez nem az. Ez már egy másik Fran, aki érettebb, nem szexi cuccokban parádézik, és a sorozatban azt is eljátsszák, hogy nőgyógyászati műtéten esik át, ami, ugye, a valóságban is megtörtént vele.

Lehet, hogy úgy tűnik, mentegetni akarom a menthetetlent, de ízlések és pofonok, nekem tetszettek az eddigi részek.

Hogy nálunk egyszer adják-e? Minden lehetséges, de erről nincs infóm.