• wanek
    "De nem annyira, hogy más felhasználóktól vegyük el a rá eső feldolgozási időt." - ez a szolgáltatói oldal feladata. Gondoskodjon róla, ha akar valamit.
    Az iwiw más miatt veszélyes. Olyan adatokhoz és kapcsolati rendszerekhez lehet hozzájutni, ami még csak véletlenül sem a felhasználó érdekeit szolgálja. Én pl. soha nem használnám. Mint ahogy a telefonos közvéleménykutatóknak sem mondok soha semmit (ingyen). Az információ érték, és ezt az adatgyűjtők rendesen pénzre is váltják. Az adatot szolgáltatót pedig mindig elfelejtik díjazni...

"A javascripttel keveset tudsz kutakodni - szerencsére." - ez majdnem így van, de nem is a javasriptre gondoltam. Egyébként az általad felsoroltakon kívül nagyon kellemetlen meglepetés érhet valakit a cookie-k miatt is, és mellesleg azt is javascripttel lehet írni-olvasni. De memóriatartalom is kiolvastatható, stb, de ebbe ne menjünk bele.

"Ezért jó a XHTML+CSS+diszkrét Javascript alapú weboldalkészítés." - szerintem meg nem. Ettől nő meg igazán a méret. És a veszély is így sokkal nagyobb.

Nem azzal van bajom, ha valami elegánsan van megoldva. De rettenetesen sok a sallang, így az ember a NoScript mellett kénytelen Adblock-ot is használni :) Így elérhető, hogy a képernyőre tényleg csak a valós hasznos tartalom kerüljön, a hirdetések, a különböző felhasználói szokásokat gyűjtő javascriptek és egyéb sallangok nálam meg sem jelennek. :)