Jonah#26
Nos, a kép aalaján K9F2Cxxxx sorozatú Samsung gyártmányú 4GBit-es flash van rajt egy ARM processzorral örítve, ami elvégzi a PATA interfész emulálását. Ez a FLASH IC-re 100K írást garantál a gyártó egyazon helye a tokon belül. Ez akkor csak napi 27 írás lenne. De.
Egy mezei gépen általában a SWAP kiiktatása, vagy gyorsabb merevlemezre történő áthelyezése dob sokat. Ha jobban meggondolom, úgy már nem is biztos, hogy megéri a pénzét, hiszen a swap nem nagyon válogat a szektorok közt a fájlon belül, s mint olyan ez a terület hamar kikészülhet. Általában, egy swap-et a windoz képes naponta több százszor vagy ezerszer írni. Ennek értelmében kb. 3 hónaptól három évig terjed a használhatósága hibák nélkül. Jha és akkor még nem beszéltün a felhasználóról sem.
Anno gondolkoztam én is hogy öszehozok nagy FLASH IC-kból egy jó kis SSD-t. Az elfogadható méret olyan 64GB lett volna. Csakhogy, árban drágán mérik a flasht ebben a nagyságrendben, meg ha kiszámolom, hogy a memóriacella "kopása" mibe kerül, akkor félévente költhettem volna 1-2 új flash tokra hogy kicseréljem. Tudás, és felszereltség meg lenne hozzá, de kérdés kinek éri ez meg. Gyk használhatatlan még, mert majd ha kitalálják azt, hogy hogyan ne legyen írás korlát, onnantól érdemes lehet az újjabb revizitre.